27 februari 2023

Makro Nederland lanceert nieuwe webshop

 

Makro Nederland lanceert nieuwe webshop

Op 28 februari lanceert Makro Nederland (“Makro”) een nieuwe horecawebshop met een breed en diep non-food assortiment. METRO AG, het moederbedrijf van Makro, bouwt aan Europa’s grootste online platform voor de horeca waarop leveranciers ook direct aan klanten producten kunnen verkopen.

De nieuwe Makro webshop verkoopt (merk)producten vanuit haar eigen warehouse en producten van externe verkopers. Hierdoor zijn nu al duizenden producten beschikbaar voor de horecasector en neemt het assortiment maandelijks toe. Het nieuwe platform biedt niet alleen waarde voor de horecaprofessional. Leveranciers kunnen hun volledige assortiment horeca gerelateerde producten aanbieden via het online platform. Op deze manier verbindt Makro/METRO al in vier landen duizenden leveranciers met miljoenen professionele klanten en wordt Nederland een waardevolle toevoeging aan dit portfolio. Ondanks dat het assortiment is gericht op horeca en professionals is de Makro Webshop voor iedereen toegankelijk. Een Makro-pas of btw-nummer is niet nodig.

Strategische keuze
Andries Govaert, CEO Makro Nederland: “De lancering van deze webshop versterkt de multichannel strategie van Makro Nederland. Naast onze 17 Makro-vestigingen en de Horeca Bezorgservice bedienen we onze klanten nu ook online. Met de nieuwe webshop zijn we onze Nederlandse klanten nog beter van dienst met een breed en diep non-food assortiment. Onze producten zijn nu voor iedereen en overal online verkrijgbaar.”

Europa’s grootste online platform
Makro’s moederbedrijf METRO AG centraliseerde in 2018 haar e-commerce activiteiten. Dochteronderneming Metro Markets GmbH is verantwoordelijk voor de bouw en uitrol van Europa’s grootste online platform voor de horeca. Ondertussen is het platform live in Duitsland, Spanje, Italië, Portugal en vanaf 28 februari ook in Nederland. Het doel is om het online platform in Europa te laten groeien naar € 3 mld. in 2030. Meer informatie over Metro Markets GmbH is te vinden op:  www.metro-markets.de.