23 oktober 2020

Makro verkozen tot de nummer 1 groothandel van iedereen

Makro verkozen tot de nummer 1 groothandel van iedereen

Voor de twintigste keer is de MT500 gepubliceerd. Met een toppositie in de categorie groothandels mag Makro stellen dat zij dit jaar de nummer 1 groothandel van iedereen zijn; juist nu met de openstelling voor niet-Makro-pashouders.

Deze uitslag – met een nummer 1-positie – is bepaald door een onderzoek dat MT Magazine jaarlijks laat uitvoeren. Dit onderzoek richt zich op bedrijven met de beste reputatie. ‘Bijzonder trots zijn wij op deze uitkomst. Dit onderstreept alle inspanningen die dagelijks bij Makro gedaan worden, om weer de winkel voor ondernemend Nederland te worden’, aldus Paulo Peereboom, CEO Makro Nederland.

De nummer 1
De ingezette koers werpt nu zijn vruchten af. In de beoordeling van MT500 heeft Makro hoog gescoord op de onderdelen klantgerichtheid, productleiderschap, excellente uitvoering, werkgeverschap en duurzaamheid. Hier wordt dagelijks hard aan gewerkt. Met de vele vakspecialisten wordt er in de winkels advies gegeven over bijvoorbeeld vlees, vis, wijn en groenten. Een service en betrokkenheid die zeer op prijs wordt gesteld door klanten. Het is niet alleen deze service, maar ook het gigantische assortiment, de prijs, de kwaliteit en de ruime openingstijden die Makro groots maakt. Makro Nederland CEO Paulo Peereboom: ‘We promoten sinds dit voorjaar actief onze merkpropositie: Doe het Groots. Doe het Makro. Iets wat we te weinig hebben gecommuniceerd in het verleden, maar nu helemaal goed aansluit bij onze nummer 1-positie’.

Veilig inkopen doen
De vestigingen van Makro zijn ruim. Met brede gangpaden, hoge plafonds en goede luchtcirculatie staat veilig inkopen doen altijd voorop. De medewerkers van Makro houden 1,5 meter afstand en wassen regelmatig grondig hun handen. Ook pinautomaten en winkelwagens reinigen we extra vaak. Paulo Peereboom vervolgt: ‘Wij zijn de hele week open, zeven dagen per week. Dus ook in de weekenden én op zondag. Wat uniek is in de branche. Klanten kunnen wanneer het ze uitkomt bij ons winkelen en er is altijd wel een rustig moment’. Dit zijn nu extra belangrijke punten in coronatijd, met een tijdelijke openstelling voor niet-Makro-pashouders.


Bijlagen en downloads

Makro entree_openstelling 2020.jpg
Download bestand
Makro gangpad 2020.jpg
Download bestand