31 januari 2022

Makro valt onder de essentiële winkels en is geopend voor ondernemers met een Makro-pas

23 december 2021

Als groothandel behoort Makro tot de essentiële winkels. Groothandels zijn door de overheid aangewezen als winkels die open mogen zijn voor levering aan bedrijven. Bij Makro is het hele assortiment beschikbaar en is hierin wettelijk niet beperkt. Alleen ondernemers met een Makro-pas kunnen inkopen doen bij Makro. Dit zijn ondernemers met een KVK-inschrijving.

Makro vervult een belangrijke rol in de voorziening en beleving van de horeca. Momenteel gaat dat voornamelijk om horeca die bezorgen en takeaway aanbieden. Daarbij levert Makro ook een belangrijke bijdrage aan de bevoorrading van de cruciale sector zoals; ziekenhuizen, zorgcentra en het leger.

Voor Makro staat vanzelfsprekend de veiligheid en gezondheid van klanten en medewerkers voorop. We zorgen voor een veilige inkoopomgeving en houden ons aan alle veiligheidsmaatregelen die er gelden. We voeren een deurbeleid waarbij er enkel toegang mogelijk is met een Makro-pas. En met een beperking van het aantal mensen per m2 en onze telcamera’s bij de ingang zorgen we dat de drukte continu beheersbaar blijft.